Karene i Dryflyliving har igjen kommet med en liten kortfilm, denne gangen fra litt seinsommerfiske i Storelva i Arnautenfor Bergen. Enjoy! (Foto: Dryflyliving)
The post Dryflyliving i Storelva i Arna appeared first on Hooked.
Karene i Dryflyliving har igjen kommet med en liten kortfilm, denne gangen fra litt seinsommerfiske i Storelva i Arnautenfor Bergen. Enjoy! (Foto: Dryflyliving)
The post Dryflyliving i Storelva i Arna appeared first on Hooked.
Karene i Blackflyeyes har tilbakelagt to fantastiske helger i favorittelven Rena. Vidar Nysæter opplyser overfor Hooked at Rena er en av de mest fantastiske elvene de har fisket i.
– Når du får oppleve alle de fantastiske vakene og de massive klekkingene, skjer det noe med deg. Du føler du ikke kunne vært ett bedre sted. Ingenting kan slå Rena på sitt beste, sier han.
De to helgene er klippet sammen til filmen Under the bridge, som du kan se øverst i saken. (Foto: Black Fly Eyes)
The post Nydelig film fra Rena appeared first on Hooked.
The Summer of George (Slovenia) from Diaz_mittstillevann.no on Vimeo.
Fluefiskeren og musikeren Andres Rafael Diaz var i Slovenia med fluestengene i vår. Ta en kikk på resultatet her. Diaz sitt fiske følger du ellers på mittstillevann.no.
The post Diaz fisker Slovenia appeared first on Hooked.
Gjengen i tisleia.net har laget denne flotte videosnutten fra en dag i vakre Tisleia nå i sommer. Sesongen er som kjent over på fjellet her nå, men kanskje kan videoen korte ned ventetiden til neste sesong med et drøyt minutt? Det ble til slutt en myggpuppe som lurte kilosørreten i filmen…
The post En dag i Tisleia appeared first on Hooked.
Urban Imitation er navnet på den blodferske filmen til streetfishing-entusiasten Kristian Leraand fra Oslo. Den 49 minutter lange videoen ble sluppet på YouTube-kanalen Streetfishing i dag, og tilfører det norske fiskefilmmarkedet noe det aldri tidligere har sett.
Sammen med likesinnede kompiser kombinerer nemlig den unge fluefiskeren både fiskeglede, jaktinstinkt, musikk, kunst og kultur, og det hele er altså satt til et miljø alle kan kjenne seg igjen i. Filmen er skutt med null i budsjett, men med mye talent og kreativitet.
Storyen begynner som et protrett av filmskaperen selv, og hvordan hans fiskeinteresse ble vekket i svært ung alder. Siden utvikler filmen seg til å bli en herlig og ærlig fremstilling av fiskeglade ungdommer med gata som hjemmebane, og noe helt annet enn Pethon som nattbordslektyre.
Urban Imitation er unektelig en film myntet på et ungt publikum, men den er likevel et herlig stykke arbeid absolutt alle med hjerte for fiske bør ta en kikk på. I en tilsynelatende endeløs jungel av GoPro-skutte «musikkvideoer», er dette en film som virkelig skiller seg ut. Vel blåst!
The post En fiskefilm du aldri har sett maken til appeared first on Hooked.
(Foto: mark giacobba)
Mark Giacobba, som jobber som heltidsguide for flue- og spinnfiskere i Everglades National Park i Flamingo i Florida, har sendt oss denne videoen som viser noen av høydepunktene fra båten hans nå i sommer. Ta en kikk og drøm deg bort.
The post Heftig tarpon- og snook-action fra Everglades appeared first on Hooked.
Karene i Dryflyliving har vært på tur med fiskestenger og kamera igjen. Kos deg med denne videoen fra Finnmark.
The post Dryflyliving i Finnmark appeared first on Hooked.
Karene i Tørt Fly Fishing har vært på Island og brynt seg på sagaøyas kjempeørreter. Slikt blir det film av, og ikke bare en, heller. Hele tre filmer er planlagt, og den første av disse er nå sluppet på fluefiskernes egen Vimeo-kanal. Dette er flue- og ørretaction på sitt beste, så denne filmen kan du ikke gå glipp av.
– Vi besøkte Island for første gang i april 2014, og denne filmen viser vårt første møte med landet. Vi opplevde kilent fiske med utfordrende vær, vind og forhold, både motgang og medgang, og fikk foreviget mange kule fiskesituasjoner. I tillegg inneholder filmen en god porsjon tull og tøys i kjent, tradisjonell Tørt-stil, sier Simen Prestaasen i Tørt Fly Fishing til Hooked.
Den første filmen i trilogien slippes ellers dagen før nominasjonsfristen til Gullkroken 2015 går ut, så dersom du liker det du ser må du ikke nøle med å gi juryen et vink om dette.
– Målet vårt har alltid vært å gjengi stemningen, og alle aspektene ved å være på tur med gjengen vår, på den beste og mest troverdige måten, og det synes vi at vi har klart relativt greit denne gangen, også. Vi håper folk vil være med oss «ut på tur». Kanskje vekkes reiselysten også, sier Prestaasen.
The post Islandstrilogien, del 1 appeared first on Hooked.
Geir Sogn-Grundvåg har vært i New Zealands dype skoger, høyt oppe i fjellet, der de svære ørretene lever. Ta en kikk på filmen hans fra årets tur i videospilleren over. Mer om Geir sitt fiske kan du lese her.
The post Svær ørret i New Zealands dype skoger appeared first on Hooked.
Det er ikke noen enkel oppgave å få innpass og kredibilitet i den enorme fiskeutstyrsjungelen der ute, spesielt ikke om en har skaffet seg et litt frynsete rykte. Loop Europe er kjerringa mot strømmen.
Av: Endre Hopland
– Det er jo en historie knyttet til Loop-navnet, og gjennom flere år mistet selskapet markedsandeler over hele verden. Dette handlet blant annet om at det tidligere var ustabilitet med leveranser, noe en stor fiskeutstyrsprodusent ikke kan være bekjent av, sier daglig leder i Loop Europe, Thor Øyvind Hagen, til Hooked.
I 2013 ble merkevaren Loop kjøpt opp av canadiske Coordinates Capital Corporation, og den nye eieren gikk straks i gang med fornyelsen og restruktureringen av selskapet. Loop har vært en foregangsfigur på markedet i mange år, og produktmessig er de i eliteklassen. Støyen rundt selskapet har likevel ødelagt mye. Situasjonen i dag er likevel en ganske annen enn for bare noen få år siden.
– Vi har jobbet med restrukturering i to år nå, og vi begynner virkelig å se effekten. Det siste året har vi omsatt for rundt 12 millioner kroner. Det er nesten 350 prosent mer enn de 3,5 millionene fra samme tid i fjor. I tillegg har vi investert stort i nytt hovedkontorbygg i Sandefjord. Dette inneholder både kontorfasiliteter, 1800 kvadrat med lagerplass, fem semiautomatiske plukkmaskiner og eget showrom, sier Hagen.
– En stor oppgave
Dette er investeringer for fremtiden, for Hagen og co. har ingen planer om å hvile på laurbærene, selv om de har hatt et veldig bra år.
– I markedsplanen vår, eller bibelen som jeg liker å kalle den, er det budsjettert med at vi skal omsette for over fem millioner euro (46,3 millioner kroner) i 2020, og dette mener vi er realistisk. Men det krever selvsagt mye. For å få til noe slikt må det investeres i infrastruktur og markedsføring, og her har vi altså gjort store grep. Utenom nybygget har vi lansert nye nettsider og eget e-magasin, samtidig som Loop-tradisjonen med gode filmer og bilder holdes vedlike, sier han.
Da det seint i 2013 ble fattet en avgjørelse om å gjøre Loop til en av maktfaktorene på fluefiskemarkedet i Europa igjen, ble ting gjort skikkelig fra begynnelsen av. Loop Europe er en del av Imago Group, som også har mange andre baller i luften. I juni 2014 ble en langtidsavtale med Loop Tackle Design inngått, og denne innbefatter salg av alt Loop-utstyr i Europa og Russland.
– Dette var en stor oppgave å ta på seg, og den krevde investeringer i kontor og lager. Nå har vi et nytt og moderne hovedkontor med et plukklager med verdier for 1,7 millioner euro. Dette høres kanskje mye ut, men slik må det være dersom vi skal kunne tilby kundene våre full service og kjapp leveringstid. Og det skal vi, sier Hagen til Hooked.
Ser lyst på fremtiden
Selv begynte Hagen i daglig leder-jobben 1. mars i år. Med seg på laget har han en solid salgsstyrke, et knippe servicefolk, karene på lageret og en håndfull såkalte pro team-ambassadører rundt om i Europa, inkludert i Norge. Det var også i Norge det i utgangspunktet var meningen at Loop skulle holde seg, men det var før Loop Tackle Design fant ut at det ønsket større huber.
– Tidlig på sommeren i fjor ble det tegnet en intensjonsavtale om utvidelse til hele Europa, og nå har vi huber over det meste av verden. I Europa alene har vi rundt 200 forhandlere, med kjernemarked i Norge, Sverige og Storbritannia, og vi blir stadig flere, sier han til Hooked.
Hagen kan skrive under på at det er tungt å jobbe i motbakke, men han synes tilbakeholdenheten rundt Loop-produktene i Norge er i ferd med å forsvinne fullstendig.
– Vi føler vi har fått godt gjennomslag med satsingen vår, og opplever veldig mye positivitet. Folk har begynt å prøve oss igjen, og produktene kommer i tide og har den kvaliteten de skal. Vi ser lyst på fremtiden, sier Hagen til Hooked.
The post Restruktureringssuksessen Loop Europe appeared first on Hooked.
Forrige helg gikk den siste av årets norgescupkonkurranser i fluefiske av stabelen i Trysil. Erlend Vivelid Nilssen topper sammenlagtlisten når sesongen nå er over, men veien ned til nevøen Cato René Vivelid Monsen er kort. Begge har imponerende åtte i plassiffer, men Vivelid Nilssen har marginalt flere poeng og fisk totalt.
Årets Norgescup ble fisket over fire konkurransehelger, og Vivelid Bilssen deltok i tre av disse. Med en Førsteplass, en andreplass og en femteplass, sikret landslagsfiskeren altså sammenlagtseieren. De fullstendige resultatlistene fra årets konkurranser finner du her: Norgescup-resultater sammenlang lag/Norgescup-resultater sammenlagt individuelt.
Som Hooked tidligere har skrevet, var det Tor Grøthe som gikk til topps under NM i fluefiske på Voss i august. Et videosammendrag fra NM-helgen finnes i toppen av denne saken. I norgescupsammendraget havner Grøthe, som også er nominert til Gullkroken 2015, et godt stykke nedpå listene, men dette henger også sammen med antall konkurranser han har deltatt i. Resultatlistene fra NM finner du her: NM-resultater lag/NM-resultater individuelt.
Erlend Vivelid Nilssen, som også er konkurranseansvarlig i NKFF, forteller ellers om et år med bra rekruttering og mange nye deltakere langs breddene. Han har likevel ambisjoner om å få enda flere fiskere interessert i denne formen for fluefiske. Lidenskapen hans handler nemlig først og fremst om selve fisket, og ikke bare egne ambisjoner.
– Vi ønsker å vokse enda mer, og vi håper at flest mulig skal få opp øynene for det vi holder på med, sier han til Hooked.
The post Vivelid Nilssen til topps i norgescupen appeared first on Hooked.
Karene i Black Fly Eyes har ikke mer enn så vidt fått satt gullkroken for årets film/filmklipp på peishyllen, før de leverer en råsterk kandidat til samme pris neste år. Bli med på et fiskeeventyr helt utenom det vanlige, på jakt etter den mystiske taimenen. Denne filmsnutten må du ikke gå glipp av.
The post Mer magi fra Black Fly Eyes appeared first on Hooked.
Karene i Dryflyliving har sammen med Team Piscatorius vært i Nordford med fluestengene sine. Ifølge rapportene kunne fisket absolutt vært bedre, men et pent knippe sjøørret ble i alle fall landet, sammen med diverse annet sjølevende. Ta en kikk på videoen i spilleren over.
The post Dryflyliving og Piscatorius i Nordfjord appeared first on Hooked.
Alle har forskjellige reaksjoner når drømmefisken hugger. Tommy i Utras.net sin er fullstendig priceless. Ta en kikk på denne videoen. Du vil ike angre.
The post Magisk reaksjon på fantastisk ørret appeared first on Hooked.
Bli med Geir Sogn-Grundvåg til New Zealand, kjempeørretens rike.
The post Nydelig ørretfilm fra New Zealand appeared first on Hooked.
At fisking og medfølgende aktiviteter kan være vanedannende er det nok mange som kan skrive under på. Noen drar det også lenger enn andre. Kos deg med denne perlen fra Karsten Pedersen.
The post Møt Anonyme Fluebindere appeared first on Hooked.
Tidligere i år beviste Horten-mannen Tommy Aarkvisla nok en gang at han er en av verdens beste fluekastere da han vant «The Jimmy Green Spey-O-Rama World Championship 2015» i USA. I denne videoen viser han deg noen triks.
The post Lær speycasting av Tommy Aarkvisla appeared first on Hooked.
Helle Charlotte Nilsen (24) fra Lier fikk seg torsdag formiddag en fiskeopplevelse hun neppe kommer til å glemme med det første. Eller hva sier du til en sjøørret på 6,7 kilo på flue?
Av: Endre Hopland
– Jeg hadde en sjøørret på tre kilo fra Lierelva som jeg var veldig fornøyd med, og den persen todde jeg egentlig skulle bli stående en stund. Men nå ble den altså grundig knust, sier en strålende fornøyd Helle Charlotte Nilsen til Hooked, etter at hun i slutten av forrige uke landet det som ville vært som en skikkelig drømmefangst å regne for den soleklare majoriteten av sportsfiskerne i Norge.
Nilsen, som til daglig jobber på villmarksavdelingen på XXL Gulskogen, var torsdag formiddag ute på en spontantur før jobb sammen med venninnen Mari Hamre Scancke. Ferden gikk til Drammensfjorden, og det var fluefiske etter sjøørret som stod på programmet. På plassen Nilsen fisket den første timen skjedde det ikke stort, men etter en pause i solen tok hun noen kast der venninnen tidligere hadde stått. Det skulle vise seg å være smart.
Les også: Slik fisker du sjøørret
– På det tredje kastet strammet linen seg, og jeg satte tilslaget. Fisken gikk rett til overflaten og viste sporden, og da skjønte vi straks at her var det virkelig noe stort som hadde tatt. Pulsen steg og nervene var i høyspenn da fisken raste av sted, men den oppførte seg egentlig ganske fint. Ingen av utrasene var veldig lange og fisken var ikke oppe og hoppet. Det var derimot mye nervepirrende stanging, og fisken dro som en traktor da den først satte av sted, forteller Nilsen.
Etter mye frem og tilbake la fisken seg til slutt over på siden, og fiskeren fikk tak i den massive fiskesporden. Det som videre ble ytret egner seg ifølge Nilsen selv dårlig for offentligheten.
– Det ble mye hyling og banning, ja. En helt fantastisk opplevelse, gliser hun.
Vel oppe på land stoppet vekten på fantastiske 6,7 kilo, fordelt på 89 centimeter. En sjøørret som kan vise til slike tall er det garantert mange som misunner den fluefiskende 24-åringen fra Lier, som har ifølge eget utsagn har fisket så lenge hun kan huske.
Les også: På bunnen etter sjøørreten
– Min bror kjøpte fluestang til meg da jeg var 14 år, og siden da har jeg stort sett fisket med flue. Jeg fisker hele året, så ofte som jeg kan og etter forskjellige arter, men det er sjøørret og laks i elv som står høyest i kurs. Sammen med samboeren min Mikkel pleier jeg å reise til Finnmark tre-fire uker hver sommer for å fiske laks og ørret, og det er sykt moro, forteller hun.
På hjemmebane fisker hun aller helst ørret i marka eller sjøørret i fjorden, og torsdagens fangst var langt fra den første blankingen som har latt seg lure av fluene hennes. Men det var det største. Med god margin. I alle fall foreløpig…
The post Sjekk Helle sin fantastiske sjøørret appeared first on Hooked.
I ArcticSilver Diaries er det denne gangen både varmere klima og større fisk enn tidligere. Møt 19 år gamle Vebjørn Kielland, som i et halvt år bodde på en liten øy i Belize, mens han jobbet som fiskeguide. I denne flotte filmen forteller han om fiskelidenskap og jakten på sin første hai på flue. Ta en kikk på Vebjørn og flue-haien da vel.
The post Vebjørn og flue-haien appeared first on Hooked.
Året 2015 har blitt til året 2016, og den som sover fisker som kjent ikke. Som småbarnspappa må en da også fiske når en kan, og det er gjerne midt på natten. Etter sjøørreten er ikke det noen bakdel.
Av: Trond Mossmann
Lang frokost, store mengder kaffe. Værutsiktene er gode. Heldig er den som kan snike seg til noen timer langs Listastrendene i dag, tenker jeg i mitt stille sinn, mens jeg slurper i meg nok en kopp kruttkaffe. Vesle Tiril ligger fornøyd i mors fang, firbeinte Balder ligger ved mine føtter: «Skal vi ikke på tur snart?»
Ut må vi, Balder og jeg. En liten løpetur må til. Et nytt og bedre liv er visst i emning. Jogger over jordene, kaster et blikk mot den blanke Kvaviksfjorden, sukker vemodig over dagens prioriteringer. Legger løypa langs stranda. Selvpining, både treninga og synet av fjorden. Endene dykker om kapp i marbakken. Noen vak erindres også, langt der ute. Svineri!
Oppe ved elvebredden har mye skjedd etter høstens herjinger. Monodden ser stusselig ut. Den tidligere mektige sandbanken er blitt en liten tapp som peker mot fjorden. Når vannet en dag synker i Lygna blir det artig å se forandringene oppover vassdraget. Løper fortsatt rundt på Kvåvigmoen, planlegger mangt et scenario. Blir det trolling i Rosfjorden? Fluefiske på Lista? Eller skulle jeg kanskje satset på meite i Farsunds Havnebasseng? Hjemme er det klar beskjed: Familietid!
Les også: En skabbete rev krysser sine spor
Og jeg skal innrømme det med en gang. Er det noen jeg ikke prioriterer høyt nok er det nettopp det. Familietid. Med «makk i ræva» og en nogen stor virketrang er jeg stadig opptatt med egne sysler, både i jobbsammenheng og på fritiden. Men nå går jo det om en annen.
Rusletur i finværet. Akkurat som resten av byens innbyggere. Rosfjordstranden er et yndet mål, både for meg, og for den gjengse turgåer. Her kan jeg i det minste «snike» med meg ei fiskestang, lure til meg et kast eller ti. Stagge de verste abstinensene, og kanskje attpåtil fange en brukbar middag?
Stranden er stappet med turgåere, barn og bikkjer. Får lurt inn noen kast ved Bibelcampen, brygga her blir sjeldent besøkt av Sjøørretfiskere. Synd er det. Strekket fra Brygga og bort til Småbåthavna er nok hele indrefjordens beste! Hele fire kast er nok, fruen er tom for tålmodighet. Vi skulle jo bort til Stranda! Et mylder av folk, flere av dem med stenger, men kun jeg stiller med fiskestang. Selfiestanga er derimot godt representert.
Piren er okkupert av fotoglade turgåere. Lyngdals mest brukte fotomotiv danner kø, dette kan jeg likegodt gi opp. Slenger sluken uti ved «Badekaret» – nattfiskespot nummer en, men det er nytteløst. Sol, blikkstille vann. Bikkjer som plasker og unger som hiver stein. Jeg får vente til kvelden. Stranden får «roet» seg, og sjøørretene siger forhåpentligvis inn på grunna.
Stadige utsettelser. Vasker gulv, vasker et bad når jeg først er i gang. Atter mer «familietid». Det nærmer seg leggetid for Tiril, en prøvelse av dimensjoner enkelte kvelder, og i dag legger hun den vanskelige siden til! Holder det gående i timevis. Gråter, klager. Får litt mat, sover tjue minutter, nye refreng følger. Mor er oppgitt, to timer etter leggetid hører vi latter og pludder fra sengen, den jenta vet hva hun holder på med!
Les også: Drømmenatt i havabborens tegn
Jeg roter frem vadere, rigger opp ei ny femmerstang som må hardtestes før den kommer i butikken, perfekt til nattfiske under rolige forhold. Venter til Tiril sovner, men innen den tid har øynene klistret seg til TV-en. En eller annen actionfilm med selveste Clint i hovedrollen. Klokka blir halv ett før jeg kommer meg opp fra sofaen. Gidder jeg ta turen?
Fem på ett lukker jeg ytterdøra bak meg, og tar fatt på den ti minutter lange ruslesturen ned til Rosfjord. Det er dørgende stille, møter kun en katt på veien – og det var visst en av våre!
Nærmer meg Sørlandsbadet, hører bølgenes mektige sus der de slår mot stranda.
Studerer fjæra lenge, er det noe liv her i kveld mon tro?
Legger et kast rett ut. Gjesper kraftig mens jeg tar inn flua med seige, lange trekk.
Noen meter skrått foran meg ser jeg en «stein», den har ikke vært her før?
Kaster over den, tar inn flua, men ingenting skjer. Nytt kast, litt lenger. Lar flua dale ned på sandbunn før den tas inn med korte, kontante rykk med lange pauser. «Steinen» ligger der enda. Lysene fra Promenaden gir brukbar sikt nede i «Badekaret». Flua passerer. Tar en siste «spinnstopp» før jeg kaster igjen. Vannflaten eksploderer!
«Steinen» flytter på seg med kraft og vilje. Den myke femmeren bøyer seg ned i håndtaket. Denne er det litt størrelse på. Fisken svømmer ut av «Badekaret», trekker mot høyre før den igjen tar overflata.
Begynner den sedvanlige rullingen. Vinterstøing. En kort, bestemt fight får fisken inn til føttene.
En majestetisk «sandørret». Blå finnekanter, sølvblank og på god vei mot gamle høyder.
Noen måneder til i sjøen, så er den et skikkelig trofé for sjøørretjegere. Like under 60 centimeter lang, en riktig stor fjordørret!
Les også: Slik fisker du sjøørret
Det er en mektig følelse – det å slippe dem ut igjen. Se dem gli ut over sanden, bestemt og rolig tilbake i trygge omgivelser. Fisker av resten av badekaret. Småtorsk etter småtorsk snapper etter flua, de jager helt inne ved føttene mine. Omtrent like plagsomme som småsei om høsten.
Ser på klokka, farlig nære tre. På tide å tusle hjem. En ny arbeidsdag venter snart.
Årets første sjøørret er et faktum, abstinensene får roet seg noe, men fangst leder også til nye drømmer. Man hviler ikke på gamle bragder!
Hører bølgesuset bli svakere for hvert skritt jeg går hjemover. Til sist er det dørgende stille…
The post Første nyttårsdag – nytt år og nye muligheter appeared first on Hooked.